Physician Multiple Choice Questions and answers pdf free download free

1.Which Diagnosis and treating abnormalities, diseases, and disorders of the heart.
     A.    Cardiology
     B.    Urology
     C.    Nephrology
     D.    Radiology
 Ans: A

2.Which of the following is used to Diagnosing and treating tumors and cancer.
A.    Gynecology
B.    Urology
C.    Oncology
D.    Radiology
Ans: C

3.Which is Similiar to general practice in nature, but centering around the family unit.
A.    Geriatrics
B.    Pediatrics
C.    Family Practice
D.    Obstetrics
Ans: C

4.Which of the following is used to Diagnosing and treating conditions of altered immunologic reactivity ?
A.    Allergy
B.    Urology
C.    Radiology
D.    Oncology
Ans: A

5.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and disorders of the female reproductive tract; strong emphasis on preventive measures.
A.    Urology
B.    Neurology
C.    Oncology
D.    Gynecology

Ans: D

6.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and disorders of the central nervous system.
A.    Nephrology
B.    Urology
C.    Neurology
D.    Gynecology
Ans: C

7.Which of the following is used to Diagnosing and treating disorders and diseases of the ear, nose, and throat.
A.    Otorhinolaryngology
B.    Endocrinology
C.    Radiology
D.    Ophthalmology
Ans: A

8.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and disorders of the kidney.
A.    Oncology
B.    Urology
C.    Nephrology
D.    Neurology
Ans: C

9.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and disorders with Roentgen rays (x-rays) and other forms of radiant energy.
A.    Urology
B.    Neurology
C.    Cardiology
D.    Radiology
Ans: D

10.Which of the following is used to Diagnosing and treating disorders of the skin.
A.    Radiology
B.    Cardiology
C.    Neurology
D.    Dermatology
Ans: D

11.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and disorders of the stomach and intestines.
A.    Nephrology
B.    Dermatology
C.    Gastroenterology
D.    Gynecology
Ans: C

12.Which of the following is used to Diagnosing and treating disorders and diseases of the bones, muscles, ligaments, and tendons and fractures of the bones.
A.    Pediatrics
B.    Geriatrics
C.    Orthopedics
D.    Obstetrics
Ans: C

13.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and disorders of the eye.
A.    Ophthalmology
B.    Oncology
C.    Radiology
D.    Dermatology
Ans: A

14.Which of the following is used to Diagnosing and treating pronounced manifestations of emotional problems or mental illness that may have an organic causative factor.
A.    Psychiatry
B.    Oncology
C.    Pediatrics
D.    Geriatrics
Ans: A

15.Providing direct care to women during pregnancy, childbirth, immediately is called_________?
A.    Pediatrics
B.    Obstetrics
C.    Geriatrics
D.    Orthopedics
Ans: B

16.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and disorders of the internal organs.
A.    Geriatrics
B.    Internal Medicine
C.    Pediatrics
D.    Orthopedics
Ans: B

17.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and disorders of the urinary system of females and genitourinary system of males.
A.    Urology
B.    Neurology
C.    Oncology
D.    Radiology
Ans: A

18.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and disorders of children; strong emphasis on preventive measures.
A.    Psychiatry
B.    Geriatrics
C.    Obstetrics
D.    Pediatrics
Ans: D

19.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases and malfunctions of the glands of internal secretion.
A.    Endocrinology
B.    Nephrology
C.    Radiology
D.    Oncology
Ans: A

20.Which of the following is used to Diagnosing and treating diseases, disorders, and problems associated with aging.?
A.    Geriatrics
B.    Dermatology
C.    Obstetrics
D.    Pediatrics
Ans: A

21.Which is a designation placed on a patient's medical record indicating that in the case of cessation of circulation and breathing, artificial resuscitation is not to be done?
A.    Durable Power of Attorney
B.    DNR (do not resuscitate)
C.    Advanced Directives
D.    Prognosis
Ans: B

22.withdrawing medical care from a patient without providing sufficient notice to the patient is called_______?
A.    Agent
B.    Consent
C.    Abandonment
D.    AIDS
Ans C:

23.What is called when a legal agreement that allows an agent or representative of the patient to act on behalf of the patient?
A.    Advanced Directives
B.    DNR (do not resuscitate)
C.    Durable Power of Attorney
D.    Parens Patiae Authority
Ans: C

24.What is the virus that causes the immune system to break down and can eventually result in the disease AIDS?
A.    Privileged Communication
B.    Advanced Directives
C.    AMA (against medical advice)
D.    HIV (human immunodeficiency virus)
Ans: D

25.What is the prediction for the cause of a disease?
A.    Prognosis
B.    Minor
C.    Proxy
D.    Consent
Ans: A

26.a person assigned by a court to stand in place of the parents and possess their legal rights and responsibilities toward the child is called_______?
A.    In Loco Parentis
B.    Implied Consent
C.    Advanced Directives
D.    Consent
Ans: A

27.What is the various methods by which a patient has the right to self-determination prior to a medical necessity; includes living wills, health care proxies, and durable power of attorney?
A.    Abandonment
B.    Living Will
C.    In Loco Parentis
D.    Advanced Directives
Ans: D 

28.What occurs when the state takes responsibility from the parents for the care and custody of minors under thee age of 18?
A.    Parens Patiae Authority
B.    Durable Power of Attorney
C.    In Loco Parentis
D.    Proxy
Ans: A

29.What is the consent granted by a person after the patient has received knowledge and understanding of potential risks and benefits?
A.    Consent
B.    Advanced Directives
C.    Informed (expressed) Consent
D.    Implied Consent
Ans: C

30.a legal document in which a person states that life-sustaining treatments and nutritional support should not be used to prolong life; a type of advance directive is called________?
A.    AIDS
B.    Minor
C.    Prognosis
D.    Living Will
Ans: D

31.Which is an agreement that is made through inference by signs, inaction, or silence?
A.    Consent
B.    Abandonment
C.    In Loco Parentis
D.    Implied Consent
Ans: D

32.What is called when a non compliant patient leaves a hospital without physician's permission  ?
A.    Parens Patiae Authority
B.    DNR (do not resuscitate)
C.    Advanced Directives
D.    AMA (against medical advice)
Ans: D

33.Who is a person authorized to act on behalf of a patient?
A.    Consent
B.    Minor
C.    AIDS
D.    Agent
Ans: D

34.What is a disease resulting in infections that occur as a result of exposure to the human immunodeficiency virus, which causes the immune system to break down?
A.    Agent
B.    Proxy
C.    AIDS
D.    Minor
Ans: C

35.A person who acts on behalf of another person?
A.    AIDS
B.    Proxy
C.    Minor
D.    Agent
Ans:B

36.What is the name of the act when a state statute allowing persons 18 years of age and of sound mind to make a gift of any or all body parts for purposes of organ transplantation or medical research?
A.    Parens Patiae Authority
B.    Uniform Analytical Gift Act
C.    DNR (do not resuscitate)
D.    Implied Consent
Ans: B

37.The voluntary agreement that a patient gives to allow a medically trained person the permission to touch, examine, and perform a treatment is called_________?
A.    Abandonment
B.    Consent
C.    AIDS
D.    Agent
Ans: B

38.Which provides confidential information that has been told to a physician (or attorney) by the patient?
A.    Advanced Directives
B.    Implied Consent
C.    In Loco Parentis
D.    Privileged Communication
Ans: D

39. Who is mental health specialist?
A.    oncologist
B.    psychiatrist
C.    podiatrist
D.    pharmacist
Ans: B

40.who takes x-ray readings?
A.    neurologist
B.    radiologists
C.    audiologist
D.    oncologist
Ans: B

41.who is specialist in the male reproductive system?
A.    neurologist
B.    audiologist
C.    oncologist
D.    urologist
Ans:D

42.Who is specialist in the female reproductive system?
A.    oncologist
B.    neurologist
C.    urologist
D.    gynecologist
Ans:D

43.Who is specialist in baby and children's health?
A.    pediatrician
B.    pharmacist
C.    podiatrist
D.    obstetrician
Ans:A

44.who deals with heart and blood vessels?
A.    audiologist
B.    urologist
C.    radiologists
D.    cardiology
Ans:  D

45.Who is the specialist in the nerves and the central nervous center?
A.    oncologist
B.    audiologist
C.    urologist
D.    neurologist
Ans: D

46.Who is licensed to do most patient care but must be overseen by a MD or OD.
A.    PA
B.    MD
C.    GP
D.    OD
Ans:  A

47.Who is cancer specialist?
A.    oncologist
B.    gynecologist
C.    audiologist
D.    urologist
Ans: A

48.who is specialist in digestive system, intestines, and colon?
A.    neurologist
B.    gynecologist
C.    gastroenterologist
D.    Anesthesiologist
Ans: C

49.Who specializes in skin ailments, skin cancers, etC.
A.    urologist
B.    neurologist
C.    dermatologist
D.    Oncologist
Ans: C

50.Who specializes in hearing and ear health?
A.    audiologist
B.    urologist
C.    oncologist
D.    radiologists
Ans: A

51.who puts patients to sleep or controls pain for surgery?
A.    dermatologist
B.    audiologist
C.    anesthesiologist
D.    Neurologist
Ans: C

52.Who is foot specialist?
A.    pediatrician
B.    podiatrist
C.    psychiatrist
D.    audiologist
Ans: B

53. who trained and licensed to treat people?
A.    GP
B.    OD
C.    MD
D.    PA
Ans: C

54.Who deals with pregnancy cases?
A.    podiatrist
B.    orthopedist
C.    obstetrician
D.    Pediatrician
Ans: C

55.Who is specialist in drugs and drug interactions?
A.    neurologist
B.    psychiatrist
C.    podiatrist
D.    pharmacist
Ans: D

56.Liquid portion of blood after blood cells and clotting elements form a clot; used for testing chemicals found in blooD.
A.    sputum
B.    solutes
C.    heparin
D.    serum
Ans:D

57.Which certificate that allows a physician in the office laboratory to conduct both low-complexity and moderate-complexity tests.
A.    order of draw
B.    certificate of waiver
C.    provider-performed microscopy (PPM) procedures
D.    midstream clean-catch specimen
Ans: C

58.what is the process of identifying compatibility by determining proteins on the red blood cells of the donor and recipient.
A.    crossmatching
B.    urinalysis
C.    drug screening
D.    compound
Ans: A

59.what is the order or manner in which blood collection tubes are to be drawn order or manner in which blood collection tubes are to be drawn.
A.    compound
B.    heparin
C.    order of draw
D.    Serology
Ans: C

60.Which is the test  that study the body's immune response by detecting antibodies in the serum.
A.    serum
B.    solutes
C.    microbiology
D.    serology
Ans: D

61.bacteria in the urine is called_________.
A.    bacteriuria
B.    heparin
C.    serology
D.    serum
Ans: A

62.federal agency that oversees financial regulations of Medicare and Medicaid is called____________.
A.     QNS
B.    Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS)
C.    certificate of waiver
D.    first morning specimen
Ans: B

63.blood collection tube in which the internal atmosphere is a vacuum allowing blood to flow into the tubes is called__________.
A.    venipuncture
B.    bacteriuria
C.    evacuated tube
D.    Sputum
Ans: C

64.Which is the narrow tube used for transferring liquids by suction.
A.    sputum
B.    heparin
C.    plasma
D.    pipette
Ans:D

65.What is the liquid portion of the blooD.
A.    plasma
B.    sputum
C.    solutes
D.    serum
Ans: A

66.studies that evaluate the clotting process of blooD.
A.    evacuated tube
B.    coagulation studies
C.    reagents
D.    solutes
Ans: B

67.insufficient amount of a specimen for performing the desired test.
A.    quantity not sufficient (QNS)
B.    coagulation studies
C.    chain of evidence
D.    urinalysis
Ans: A

68.urine specimen that requires a strict cleaning procedure and collection during the middle of voiding. (also called ccms) is called_________?
A.    midstream clean-catch specimen
B.    24-hour urine specimen
C.    crossmatching
D.    first morning specimen
Ans:  A

69.collection of urine over a 24-hour period to test for kidney infection, checking for high levels of creatinine, uric acid, hormones, electrolytes, and medication is called___________.
A.    nosepiece
B.    first morning specimen
C.    24-hour urine specimen
D.    coagulation studies
Ans:C
 
70.which is a blood collection method using a winged infusion set.
A.    bacteriuria
B.    CORRECT: butterfly method
C.    serology
D.    syringe method
Ans: B

71.urine specimen taken when the patient first awakens; most concentrated specimen is called_________.
A.    24-hour urine specimen
B.    midstream clean-catch specimen
C.    syringe method
D.    first morning specimen
Ans: D

72.test performed to study microorganisms.
A.    serology
B.    compound
C.    bacteriuria
D.    microbiology
Ans: D

73.urine or blood collection to determine the process or absence of specific substances is called__________.
A.    reagents
B.    heparin
C.    drug screening
D.    Crossmatching
Ans: C

74.puncture of a vein to obtain a venous blood sample is__________ .
A.    pipette
B.    venipuncture
C.    sputum
D.    reagents
Ans: B

75.which organization that conducts studies for ABO blood grouping and Rh typing.
A.    blood bank
B.    plasma
C.    compound
D.    nosepiece
Ans: A

76.what is called lung secretions produced by the bronchi.
A.    serum
B.    plasma
C.    sputum
D.    Solutes
Ans: C
 
77. Which certificate that allows a physician office laboratory to perform low-complexity testing.
A.    certificate of waiver
B.    coagulation studies
C.    evacuated tube
D.    chain of evidence
Ans:  A

78.what are the solutions used when testing specimens in the laboratory.
A.    heparin
B.    pipette
C.    solutes
D.    reagents
Ans: D

79.Which blood collection method uses a syringe and sterile needle.
A.    reagents
B.    butterfly method
C.    serum
D.    syringe method
Ans: D

80.What is the part of the microscope that holds the objects.
A.    sputum
B.    nosepiece
C.    solutes
D.    serum
Ans:B

81.laboratory form showing the identification of a specimen and the laboratory test to be performedis _________________.
A.    bacteriuria
B.    butterfly method
C.    coagulation studies
D.    laboratory requisition
Ans: D

82.Which is the analysis of urine to include physical, chemical, and microscopic properties.
A.    solutes
B.    heparin
C.    urinalysis
D.    reagents
Ans:C

83.What is the legislation enacted to ensure the quality of laboratory results by setting performance standards.
A.    Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS)
B.    Clinical Laboratory Improvement Amendments of 1988 (CLIA 88)
C.    coagulation studies
D.    laboratory requisition
Ans:B

84.which is the collection routine for a specimen used as evidence.
A.    chain of evidence
B.    nosepiece
C.    order of draw
D.    evacuated tube
Ans: A

85.materials suspended in liquid that are not dissolvable are __________.
A.    sputum
B.    pipette
C.    serum
D.    solutes
Ans: D

86.Which is having two sets of lens on a microscope.
A.    heparin
B.    nosepiece
C.    solutes
D.    compound
Ans:D

87.Which natural substance that prevents clotting; a vacuum tube additive that prevents clotting of the blood in the tube.?
A.    pipette
B.    serum
C.    heparin
D.    Sputum
Ans: C

88.a designation placed on a patients medical record indicating that in the case of cessation of circulation and breathing, artificial resuscitation is not to be done?
A.    do not resuscitate
B.    prognosis
C.    advance directive
D.    consent
Ans: A

89.which is used  when patient who is noncompliant may discharge him or herself?
A.    against medical advise
B.    advance directive
C.    do not resuscitate
D.    informed consent
Ans: A

90.who promotes individual wellness & public health?
A.    Emergency Medicine Specialist
B.    Sports Medicine Specialist
C.    Nuclear Medicine Specialist
D.    Preventative Medicine Specialist
Ans: D

91.Who conducts laboratory studies of cells & tissues to aid in diagnosis?
A.    Radiologist
B.    Nephrologist
C.    Pathologist
D.    Cardiologist
Ans:  C

92.Who specializes in lung & airway diseases such as asthma & emphysema?
A.    Dermatologist
B.    Pathologist
C.    Pulmonologist
D.    Oncologist
Ans: C

93.Who specializes in diagnosis & treatment of a broad range of common illnesses & injuries for patients of all ages?
A.    Vascular Surgeon
B.    Psychiatrics
C.    Family Practitioner
D.    Pediatrician
Ans: C

94.Who uses radioactive materials to diagnose & treat disease?
A.    Emergency Medicine Specialist
B.    Preventative Medicine Specialist
C.    Sports Medicine Specialist
D.    Nuclear Medicine Specialist
Ans: D

95.Who focuses on the health & disorders of the elderly?
A.    Nuclear Medicine Specialist
B.    Sports Medicine Specialist
C.    Pediatrician
D.    Geriatric Specialist
Ans: D

96.Who specializes in a broad range of illnesses & injuries in adults & the elderly, physicals, well visit, primary care physician?
A.    Urologist
B.    Oncologist
C.    Internist
D.    Pathologist
Ans: C

97.Who specializes in surgery involving joints, muscles, tendons, & ligaments?
A.    Colon/Rectal Surgeon
B.    Plastic Surgeon
C.    orthopedic Surgeon
D.    Neurological Surgeon
Ans: C

98.Who specializes in diseases of joints & immune system, such as arthritis
A.    Rheumatologist?
B.    Dermatologist
C.    Hematologist
D.    Neurologist
Ans: A

99.Who treats infectious disorders such as hepatitis B & sexually transmitted diseases, HIV, lymes disease?
A.    Nuclear Medicine Specialist
B.    Geriatric Specialist
C.    Infectious Disease Specialist
D.    Sports Medicine Specialist
Ans: C

100.Who treats injuries caused by athletic activities?
A.    Emergency Medicine Specialist
B.    Preventative Medicine Specialist
C.    Sports Medicine Specialist
D.    Nuclear Medicine Specialist
Ans: C

101.Who treats disorders of the nervous system including epilepsy & Parkinson's disease, neuropathy, sciatica, back & leg pain, nerve damage?
A.    Nephrologist
B.    Urologist
C.    Oncologist
D.    Neurologist
Ans: D

102.Who specializes in diseases of the hormone-producing glands, including diabetes & thyroid disease?
A.    Nephrologist
B.    Endocrinologist
C.    Neurologist
D.    Oncologist
Ans:B

103.Who specializes in surgery of the chest, including lung & open heart surgery?
A.    Colon/Rectal Surgeon
B.    Vascular Surgeon
C.    Orthopedic Surgeon
D.    Thoracic Surgeon (Cardiac Surgeon)
Ans:D

104.Who specializes in disorders of the digestive system, including stomach, liver, gallbladder and bowels?
A.    Cardiologist
B.    Oncologist
C.    Pulmonologist
D.    Gastroenterologist
Ans:D

105.Who specializes in diseases of the ear, nose, & throat?
A.    Endocrinologist
B.    Otolaryngologist
C.    Pulmonologist
D.    Oncologist
Ans: B

0 Response to "Physician Multiple Choice Questions and answers pdf free download free"

Post a Comment